Axelkopplingar

 

Stållamellkopplingar

 
För vridstyv och glappfri kraftöverföring. Vridmoment upp till 24000 Nm. För axeldiametrar 14 till 170 mm.

Metallbälgkopplingar    

 
Med lågt masströghetsmoment för vridstyv och glappfri kraftöverföring. Klämnav för radiell eller axiell förskruvning. Vridmoment 0,4 till 2500 Nm. Axeldiametrar 3 till 85 mm. Även med mellanaxel, rostfria utföranden med mera.

Glappfria kopplingar    

 

Vibrationsdämpande, glappfri kraftöverföring. Klämnav med radiell eller axiell förskruvning (eller med stift). Vridmoment 8 till 1000 Nm. Axeldiametrar från 6 - 70 mm. Blindmontage.
 

Glappfria överlastkopplingar    

 

Synkron eller asynkronutförande. Vridmomentområden från 2-4 Nm upp till 600-1500 Nm. För axeldiametrar från 12 till 70 mm. Kan kombineras med bälg-, elastisk koppling eller med remhjul.

Klokopplingar  

 
Med elastiska gummielement för vibrations- och stötdämpning, även i utförande med mellanhylsa. Vridmoment upp till 21200 Nm. För axeldiametrar 8 till 190 mm.

Bågtandkopplingar   

 
Med bomberad kugg. Vridmoment från 650 till 630000 Nm. För axeldiametrar 22 till 450 mm. För horisontell eller vertikal inbyggnad. Även i turboutförande för höga varvtal.

Servokopplingar   

 
Mayr servokopplingar för vridmoment 10 till 150 Nm. Varvtal max 22500 varv/min. För axeldiametrar 10 till 45 mm.
 
Jakob servokopplingar finns olika utföranden: metallbälg, elastisk axelkopplingminiatyr och med mellanaxel. De kan användas upp till 300 grader Celsius. Blindmontage.
 
                                                                         
  

Kontinuerlig mätning av vridmoment    

 
EAS-control-DS är inbyggd i en vridstyv elastisk axelkoppling och mäter vridmomentet kontinuerligt. Trådlös signalöverföring till mottagarenhet. Robust, väl beprövad och pålitlig med enkel mekanisk och elektrisk installation. Används exempelvis för extrudrar och plasttillverkningsmaskiner, tryckeri- och pappersbearbetningsmaskiner, mätutrustningar, provbänkar, separatorer, krossar och kvarnar.